Hamamdoek, hammamdoek, hammandoek of hamam handdoek

Vele benamingen voor de traditionele hamamdoek, of peshtemal in het Turks. De doek vindt zijn oorsprong in landen met een badhuiscultuur, de hamam of hammam. Natuurlijk kan je de doek heel goed meenemen naar de sauna, maar je kunt 'm voor oneindig veel meer doeleinden gebruiken. 

Lichtgewicht - Groot absorptievermogen - Goede plaatsvervanger voor je zware badlaken - Weinig ruimte in je (hand)bagage
Snel uit te spoelen na een stranddag - Snel weer droog -  Ook te dragen als een pareo - Gebruik 'm in de sportschool etc. etc.

Een hamamdoek is niet alleen functioneel of praktisch, maar ook gewoon een leuk en mooi trenditem. Én een leuk kado om te geven en te krijgen!

De hamamdoek is 'in', steeds meer mensen ervaren de voordelen. Het aanbod wordt dan ook steeds groter. Productie vindt al lang niet meer uitsluitend plaats in de textielregio's in Turkije, maar ook in massa producerende landen als India en China. Het verschil? Kwaliteit, duurzaamheid, vakmensen die fatsoenlijk betaald worden, en zo kan ik nog wel even doorgaan. En daar hoort nou eenmaal een passende prijs bij. Bij Yazgibi vind je uitsluitend hamamdoeken die traditioneel geweven zijn. Fair made & fair trade, voor een eerlijke prijs!

Hoe wordt jouw hamamdoek geproduceerd? Kijk dan hier

© 2018 - 2022 Yazgibi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Gebruik de code HERFST2022 voor 10% shopkorting. Bestellingen geplaatst na 14 september worden vanaf 10 oktober weer verzonden.